tisdag 21 februari 2012

Belysning

Här var det tänt. Så fint att bli bemött med lite ljus när man kom till huset idag, nu har elektrikern varit på plats och fixat med belysningen och andra elrelaterade saker.

Ser så mycket mer inbjudande ut med belyst entré.

I vardagsummet har vi valt ledspottar i fönstersmygarna. Allt byggdamm på våra fönster är nu väl belyst, hrmmm=).

Köksbelysningen.

Rejält med belysning vid spisen.

Lillfönstret i trappuppgången har också en liten led-spot.

Och likaså våra fönster i allrummet på övervåningen. Utsikten är verkligen fantastisk.

Imorgon kommer VVS-aren och kan då förhoppningsvis koppla på frånluftvärmepumpen. Sedan ska badrummen installeras och lite element på övervåningen. Snickaren ska upp med lite dörrar och några lister och vips så är det dags för slutbesiktning. Fem månader har verkligen gått fort och nu står vårt blivande vackra hem på plats. Längtar så tills vi får flytta in, bara ett par veckor kvar nu=).

Ha det bra!6 kommentarer:

 1. Hej!

  Tack för en bra blogg med många och bra bilder!

  Vi bygger en Tranan special i Stockholm (trananibro.blogspot.com) och har inte kommit så långt som ni har gjort. Vi ska om någon vecka ha en första genomgång med elektrikern och vi har i nuläget inte en aning om vilka kostnader det är för tillval på elbiten, t.ex. för spottar i tak och fönster, utebelysning o.s.v. Ni verkar ha samma smak som vi så vi tänkte att vi skulle kolla med er ungefär vad priserna på detta är (t.ex. kostnad per spot -vanlig eller led, om det tillkommer många uttag och lysknappar för att komma upp i en bra standard och vad man i såna fall får lägga ut för detta)? Alla tips och information mottages gladeligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Ja det är mycket att tänka på när de kommer till elen, man vill ju ha gott med uttag och belysning men samtidigt så är det en kostnadsfråga. Ni har ju säkert fått en pärm från er säljare där ni har lite info om om att bygga hus mm. I den pärmen finns det en lista på standard elen som ingår och sedan även en lista för en del tillval. I våra fönstersmygar har vi valt LED spottar, dom kostade ca 1000 kr st inkl installation såklart. Sedan har vi valt till en hel del eluttag så man har till alla fönster (kommer verkligen att behövas i juletid när alla julbelysning ska på plats). Extra uttag vid var sida av sängen osv. Utvändigt ökade vi även på utebelysningen och la till skymningsrelä. Även lite extra eluttag för motorvärmare, högtryckstvätt samt grillen om man nu behöver det. Som sagt mycket att tänka på. Elektrikerna har ganska bra koll på vad man kan behöva så kolla igenom pärmen på tillvalspriserna så ser ni ungefär vart ni hamnar. Lycka till!!!

   Radera
 2. Vilken fin belysning ni har i era fönster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det blev verkligen mysigt=).

   Radera
 3. Hei,

  Vi er en norsk familie som bygger Tranan ( famhoidalen.blogspot.com). Fin blogg dere har med fine bilder og mye inspirasjon!!

  Vi har et spørsmål, hva heter bänkskivan dere har på kjøkkenet?

  SvaraRadera
 4. Hej hej!

  Vad kul att ni hittade hit!

  Bänkskivan i köket är en laminatskiva från DFI Geisler, serien heter Trend och färgen nr.: 2103. Är verkligen supernöjd med denna skiva, riktigt snygg. På köksön har vi en svartbrun ekbänkskiva som matchar bättre mot dem svarta luckorna.

  Lycka till med alla val!

  SvaraRadera